Бєлінська, Анна ПавлівнаПеревалов, Леонід ІвановичКриволапов, О. М.2015-11-052015-11-052011Бєлінська А. П. Розвиток наукової школи хімії і технології жирів в Харківському технологічному інституті наприкінці ХІХ – в першій половині ХХ століть / А. П. Бєлінська, Л. І. Перевалов, О. М. Криволапов // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Історія науки і техніки. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 64. – С. 185-191.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/17942У статті розглянуто заснування і розвиток Харківської наукової школи в галузі хімії і технології жирів та жирозамінників наприкінці ХІХ – в першій половині ХХ століть.The article considers the base and development Kharkov scientific school in chemistry and technology of fats and fat substitutes at the end of XIX – the first half of the ХХ century.ukхімічна наукапродукти харчуванняфармацевтична продукціяорганічні сполукивченіхіміки-технологиРозвиток наукової школи хімії і технології жирів в Харківському технологічному інституті наприкінці ХІХ – в першій половині ХХ столітьArticle