Фактори підвищення ефективності діяльності підприємств енергетичного машинобудування - Скотнікова, Любов Петрівна; Штонда, С. С. (НТУ "ХПІ", 2013)
У роботі проведено аналіз існуючих методів визначення собівартості енергомашин на стадії проектування та зроблено висновки щодо доцільності застосування агрегатно-вузлової моделі, розробленої за допомогою функціонально-вартісного аналізу. За результатами досліджень техніко-економічних показників виробництва парових теплофікаційних і конденсаційних турбін був запропонований перелік основних та додаткових показників оцінки турбіни на стадії проектування
Keywords: економічна оцінка; показники; собівартість; економічний ефект; енергообладнання; зменшення витрат; power engineering; economic evaluation; indicators; cost; economic impact