Інгібування процесу кристалізації функціональних жирів, збагачених діацилгліцеринами
Дата
2014
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Одеська національна академія харчових технологій
Анотація
У роботі представлено результати досліджень щодо мінімізації небажаного процесу утворення кристалічної фази в жирах, які збагачені діацилгліцеринами та мають збалансований жирнокислотний склад. Розроблено математичну модель, що дозволяє прогнозувати вміст твердої фази при різних значеннях предикторів – жирнокислотного складу інгібітору кристалізації та його концентрації. Встановлено раціональні параметри, що забезпечують мінімізацію процесу утворення кристалічної фази в жирах функціонального призначення при їхньому зберіганні.
Опис
Ключові слова
кислота жирна, ефір полігліцериновий, поверхня відклику, гліцероліз жирів, ліпаза
Бібліографічний опис
Ткаченко Н. А. Інгібування процесу кристалізації функціональних жирів, збагачених діацилгліцеринами / Н. А. Ткаченко, П. О. Некрасов // Харчова наука і технологія. – 2014. – № 2 (27). – С. 39-44.