Энергетические аспекты пищевых нанотехнологий
Дата
2005
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
НТУ "ХПИ"
Анотація
The prospects of nanotechnology implementation in production of foodstuff were considered. The analysis of nanoprocess during pasteurization, drying, infusion and raw material concentrating was done. The estimation of power expenses at gradual introduction nanotechnologies and in different areas was carr ied out. Mechanisms and efficiency of nanotechnology are proved for low-temperature pasteurizations, drying, cryoco ncentrating, heat treatment of viscous products
Опис
Ключові слова
энергопотребление, энергия, энергообеспечение, пищевые технологии, термообработка сырья, сырье, пастеризация, концентрирование, экстрагирование, сушка, наномасштабные процессы
Бібліографічний опис
Бурдо О. Г. Энергетические аспекты пищевых нанотехнологий / О. Г. Бурдо, Г. М. Ряшко, П. И. Светличный // Интегрированные технологии и энергосбережение. – 2005. – № 2. – С. 34-38.