Підвищення антиоксидантної стійкості олійної основи емульсійних продуктів харчування оздоровчого призначення

Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

В статті обґрунтовано та експериментально досліджено позитивний вплив природних антиоксидантів порошків рослинної сировини на стабільність до окиснення олійної основи для виробництва емульсійних продуктів харчування оздоровчого призначення. Встановлено, що внесення до олійної основи порошку виноградної шкірки уповільнює процеси окиснення олій. Запропоновано склад купажованої олії для жировмісних продуктів з оптимальним співвідношенням поліненасичених жирних кислот ω-6: ω-3. Експериментально доведена необхідність застосування порошків рослинної сировини в олійній основі для виробництва жировмісних продуктів.
The article substantiates and experimentally studied the effect of natural antioxidants of vegetable raw powders on oxidation stability of fatty bases for the production of emulsion products for health improvement purposes. It has been established that the application of the fat-based grape skins powder slows down the oxidation processes oils. Is proposed composition of blended oil for fat containing products with an optimal ratio of polyunsaturated fatty acids ω-6: ω-3 . Experimentally proved the necessity of the use of vegetable raw powders for the production of fat-based fat containing products.

Опис

Ключові слова

природні антиоксиданти, купажована олія, поліненасичені жирні кислоти, рослинна сировина, natural antioxidants, blended fat, polyunsaturated fatty acids

Бібліографічний опис

Підвищення антиоксидантної стійкості олійної основи емульсійних продуктів харчування оздоровчого призначення / В. В. Анан'єва [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ", 2016. – № 19 (1191). – С. 75-81.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced