Підвищення антиоксидантної стійкості олійної основи емульсійних продуктів харчування оздоровчого призначення
Дата
2016
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
НТУ "ХПІ"
Анотація
В статті обґрунтовано та експериментально досліджено позитивний вплив природних антиоксидантів порошків рослинної сировини на стабільність до окиснення олійної основи для виробництва емульсійних продуктів харчування оздоровчого призначення. Встановлено, що внесення до олійної основи порошку виноградної шкірки уповільнює процеси окиснення олій. Запропоновано склад купажованої олії для жировмісних продуктів з оптимальним співвідношенням поліненасичених жирних кислот ω-6: ω-3. Експериментально доведена необхідність застосування порошків рослинної сировини в олійній основі для виробництва жировмісних продуктів.
The article substantiates and experimentally studied the effect of natural antioxidants of vegetable raw powders on oxidation stability of fatty bases for the production of emulsion products for health improvement purposes. It has been established that the application of the fat-based grape skins powder slows down the oxidation processes oils. Is proposed composition of blended oil for fat containing products with an optimal ratio of polyunsaturated fatty acids ω-6: ω-3 . Experimentally proved the necessity of the use of vegetable raw powders for the production of fat-based fat containing products.
The article substantiates and experimentally studied the effect of natural antioxidants of vegetable raw powders on oxidation stability of fatty bases for the production of emulsion products for health improvement purposes. It has been established that the application of the fat-based grape skins powder slows down the oxidation processes oils. Is proposed composition of blended oil for fat containing products with an optimal ratio of polyunsaturated fatty acids ω-6: ω-3 . Experimentally proved the necessity of the use of vegetable raw powders for the production of fat-based fat containing products.
Опис
Ключові слова
природні антиоксиданти, купажована олія, поліненасичені жирні кислоти, рослинна сировина, natural antioxidants, blended fat, polyunsaturated fatty acids
Бібліографічний опис
Підвищення антиоксидантної стійкості олійної основи емульсійних продуктів харчування оздоровчого призначення / В. В. Анан'єва [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ", 2016. – № 19 (1191). – С. 75-81.