Дослідження амідування триацилгліцеринів соняшникової олії діетаноламіном

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

У статті представлено результати дослідження реакції утворення моноацилгліцеринів на основі діетаноламіну і триацилгліцеринів соняшникової олії. Вивчено кінетику взаємодії діетаноламіну і триацилгліцеринів соняшникової олії при мольному відношенні реагентів 1:1 і температурах 383 К, 393 К і 403 К. Досліджено зміни складу реакційної маси при взаємодії діетаноламіну і триацилгліцеринів соняшникової олії з часом реакції. Визначено кількість утворених моноацилгліцеринів з часом реакції.
The article has been presented results of investigation of reaction of monoglycerides on the basis of diethanolamine and triglycerides of sunflower oil. The reaction of dietanolamine with triglycerides of sunflower oil under molar relation of reagents 1:1 and temperature 383 K, 393 K and 403 K. Changes of content of reactive mass obtained by reaction of dietanolamine and triglycerides of sunflower oil were investigated against time of the reaction. The quantity monoglycerides were determined.

Опис

Ключові слова

моноацилгліцерини, діацилгліцерини, гліцерин, азотопохідні жирні кислоти

Бібліографічний опис

Мельник А. П. Дослідження амідування триацилгліцеринів соняшникової олії діетаноламіном / А. П. Мельник, В. Ю. Папченко, Т. В. Матвєєва // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2007. – № 27. – С. 92-95.