Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/41039
Title: Интеграция тепловых процессов в отделении пастеризации яблочного сока
Other Titles: Integration of thermal processes in compartment of pasteurization of the apple juice
Authors: Горбунов, Константин Александрович
Быканов, Сергей Николаевич
Пугановский, Олег Валентинович
Гарев, Андрей Олегович
Горбунова, Ольга Владимировна
Сивцов, М. Р.
Keywords: холодильная машина; хладоагент; пинч-анализ; энергосбережение
Issue Date: 2018
Publisher: Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
Citation: Интеграция тепловых процессов в отделении пастеризации яблочного сока / К. А. Горбунов [и др.] // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2018. – № 2. – С. 43-49.
Abstract: У статті розглянуті питання інтеграції існуючої та розробка нової енергоефективної технологічної схеми холодильної машини при пастеризації яблучного соку. Отримано значення техніко-економічних показників. Результати дослідження говорять про те, що впровадження пінч-інтеграції технологічної схеми, що використовує холодильну машину з додатковим охолоджувачем, є економічно доцільним.
The article deals with the issues of the existing integration and the development of a new energy-efficient technological scheme of a refrigerating machine during pasteurization of apple juice. The values of technical and economic indicators are obtained. The research results suggest that the introduction of pinch-integration of the technological scheme using a refrigeration machine with an additional cooler is economically feasible.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/41039
Appears in Collections:Кафедра "Хімічна техніка та промислова екологія"
Кафедра "Інтегровані технології, процеси і апарати"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ITE_2018_2_Gorbunov_Integrats_teplov_prots.pdf395,62 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.