Интеграция тепловых процессов в отделении пастеризации яблочного сока

Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

У статті розглянуті питання інтеграції існуючої та розробка нової енергоефективної технологічної схеми холодильної машини при пастеризації яблучного соку. Отримано значення техніко-економічних показників. Результати дослідження говорять про те, що впровадження пінч-інтеграції технологічної схеми, що використовує холодильну машину з додатковим охолоджувачем, є економічно доцільним.
The article deals with the issues of the existing integration and the development of a new energy-efficient technological scheme of a refrigerating machine during pasteurization of apple juice. The values of technical and economic indicators are obtained. The research results suggest that the introduction of pinch-integration of the technological scheme using a refrigeration machine with an additional cooler is economically feasible.

Опис

Ключові слова

холодильная машина, хладоагент, пинч-анализ, энергосбережение

Бібліографічний опис

Интеграция тепловых процессов в отделении пастеризации яблочного сока / К. А. Горбунов [и др.] // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2018. – № 2. – С. 43-49.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced