Интеграция тепловых процессов в отделении пастеризации яблочного сока

Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

У статті розглянуті питання інтеграції існуючої та розробка нової енергоефективної технологічної схеми холодильної машини при пастеризації яблучного соку. Отримано значення техніко-економічних показників. Результати дослідження говорять про те, що впровадження пінч-інтеграції технологічної схеми, що використовує холодильну машину з додатковим охолоджувачем, є економічно доцільним.
The article deals with the issues of the existing integration and the development of a new energy-efficient technological scheme of a refrigerating machine during pasteurization of apple juice. The values of technical and economic indicators are obtained. The research results suggest that the introduction of pinch-integration of the technological scheme using a refrigeration machine with an additional cooler is economically feasible.

Опис

Ключові слова

холодильная машина, хладоагент, пинч-анализ, энергосбережение

Бібліографічний опис

Интеграция тепловых процессов в отделении пастеризации яблочного сока / К. А. Горбунов [и др.] // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2018. – № 2. – С. 43-49.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в