Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/54401
Название: Технологічні та економічні аспекти переробки насіння сафлору вітчизняних сортів
Авторы: Мироненко, Лілія Сергіївна
Перевалов, Леонід Іванович
Тимченко, Валентина Кузьмівна
Арутюнян, Тетяна Володимирівна
Попов, Микола Олексійович
Ключевые слова: економічна доцільність; рідкий азот; математичні моделі; сафлорова олія; обрушення; коефіцієнти рівняння регресії
Дата публикации: 2020
Издательство: Nauka i studia, Przemysl, Poland
Библиографическое описание: Технологічні та економічні аспекти переробки насіння сафлору вітчизняних сортів / Л. С. Мироненко [та ін.] // Nauka i studia. – 2020. – № 2 (204). – С. 51-61.
Краткий осмотр (реферат): У даній статті виявлено низку ефектів, пов’язаних із використанням "удару холодом" у технології підготовчих операцій насіння сафлору. Обрушування насіння сафлору у попередньо замороженому стані приводить до зміни цілого комплексу показників, які характеризують властивості початкового насіння, склад рушанки та особливості процесу обрушування. Спостерігається зниження міцності оболонки насіння. Проведено експериментальні дослідження з обрушування попередньо охолодженого насіння сафлору. Досліджено залежність ступеню обрушування насіння сафлору від температури охолодження насіння і частоти обертання ротору насіннєрушки. Визначено ефективні параметри обрушування насіння сафлору шляхом апроксимаційного моделювання. Обґрунтовано економічну доцільність впровадження технологічного рішення у виробництво на підприємствах даного профілю.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/54401
Располагается в коллекциях:Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
NS_2020_2_Myronenko_Nasinnia_safloru.pdf818,08 kBAdobe PDFОткрыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики  Google Scholar



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.