Технологічні та економічні аспекти переробки насіння сафлору вітчизняних сортів
Дата
2020
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Nauka i studia, Przemysl, Poland
Анотація
У даній статті виявлено низку ефектів, пов’язаних із використанням "удару холодом" у технології підготовчих операцій насіння сафлору. Обрушування насіння сафлору у попередньо замороженому стані приводить до зміни цілого комплексу показників, які характеризують властивості початкового насіння, склад рушанки та особливості процесу обрушування. Спостерігається зниження міцності оболонки насіння. Проведено експериментальні дослідження з обрушування попередньо охолодженого насіння сафлору. Досліджено залежність ступеню обрушування насіння сафлору від температури охолодження насіння і частоти обертання ротору насіннєрушки. Визначено ефективні параметри обрушування насіння сафлору шляхом апроксимаційного моделювання. Обґрунтовано економічну доцільність впровадження технологічного рішення у виробництво на підприємствах даного профілю.
Опис
Ключові слова
економічна доцільність, рідкий азот, математичні моделі, сафлорова олія, обрушення, коефіцієнти рівняння регресії
Бібліографічний опис
Технологічні та економічні аспекти переробки насіння сафлору вітчизняних сортів / Л. С. Мироненко [та ін.] // Nauka i studia. – 2020. – № 2 (204). – С. 51-61.