Технологічні та економічні аспекти переробки насіння сафлору вітчизняних сортів

Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Nauka i studia, Przemysl, Poland

Анотація

У даній статті виявлено низку ефектів, пов’язаних із використанням "удару холодом" у технології підготовчих операцій насіння сафлору. Обрушування насіння сафлору у попередньо замороженому стані приводить до зміни цілого комплексу показників, які характеризують властивості початкового насіння, склад рушанки та особливості процесу обрушування. Спостерігається зниження міцності оболонки насіння. Проведено експериментальні дослідження з обрушування попередньо охолодженого насіння сафлору. Досліджено залежність ступеню обрушування насіння сафлору від температури охолодження насіння і частоти обертання ротору насіннєрушки. Визначено ефективні параметри обрушування насіння сафлору шляхом апроксимаційного моделювання. Обґрунтовано економічну доцільність впровадження технологічного рішення у виробництво на підприємствах даного профілю.

Опис

Ключові слова

економічна доцільність, рідкий азот, математичні моделі, сафлорова олія, обрушення, коефіцієнти рівняння регресії

Бібліографічний опис

Технологічні та економічні аспекти переробки насіння сафлору вітчизняних сортів / Л. С. Мироненко [та ін.] // Nauka i studia. – 2020. – № 2 (204). – С. 51-61.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced