Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/54401
Назва: Технологічні та економічні аспекти переробки насіння сафлору вітчизняних сортів
Автори: Мироненко, Лілія Сергіївна
Перевалов, Леонід Іванович
Тимченко, Валентина Кузьмівна
Арутюнян, Тетяна Володимирівна
Попов, Микола Олексійович
Ключові слова: економічна доцільність; рідкий азот; математичні моделі; сафлорова олія; обрушення; коефіцієнти рівняння регресії
Дата публікації: 2020
Видавництво: Nauka i studia, Przemysl, Poland
Бібліографічний опис: Технологічні та економічні аспекти переробки насіння сафлору вітчизняних сортів / Л. С. Мироненко [та ін.] // Nauka i studia. – 2020. – № 2 (204). – С. 51-61.
Короткий огляд (реферат): У даній статті виявлено низку ефектів, пов’язаних із використанням "удару холодом" у технології підготовчих операцій насіння сафлору. Обрушування насіння сафлору у попередньо замороженому стані приводить до зміни цілого комплексу показників, які характеризують властивості початкового насіння, склад рушанки та особливості процесу обрушування. Спостерігається зниження міцності оболонки насіння. Проведено експериментальні дослідження з обрушування попередньо охолодженого насіння сафлору. Досліджено залежність ступеню обрушування насіння сафлору від температури охолодження насіння і частоти обертання ротору насіннєрушки. Визначено ефективні параметри обрушування насіння сафлору шляхом апроксимаційного моделювання. Обґрунтовано економічну доцільність впровадження технологічного рішення у виробництво на підприємствах даного профілю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/54401
Розташовується у зібраннях:Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
NS_2020_2_Myronenko_Nasinnia_safloru.pdf818,08 kBAdobe PDFВідкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики  Google Scholar



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.