Дослідження одержання кисень- і азотовмісних похідних жирних кислот амідуванням лляної олії
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
НТУ "ХПІ"
Анотація
Досліджено одержання кисень- і азотовмісних похідних жирних кислот амідуванням лляної олії
при температурах 413 К – 453 К та мольному співвідношенні реагентів 1:1. За допомогою
тонкошарової хроматографії проведено експериментальні дослідження компонентного складу
реакційних мас. Показано, що до складу суміші входять моноацилгліцерини, діацилгліцерини та
алкілімідазоліни жирних кислот
Obtaining of oxygen- and nitrogen containing derivatives of fatty acids at the temperatures 413 K – 453 K and molar ratio of reagents has been studied. The experimental research of composition of the reaction mass have been carried out by thin-layer chromatography. Monoacylglycerols, diacylglycerols and imidazolines of fatty acids are the main components of mixture
Obtaining of oxygen- and nitrogen containing derivatives of fatty acids at the temperatures 413 K – 453 K and molar ratio of reagents has been studied. The experimental research of composition of the reaction mass have been carried out by thin-layer chromatography. Monoacylglycerols, diacylglycerols and imidazolines of fatty acids are the main components of mixture
Опис
Ключові слова
моноацилгліцерини, діацилгліцерини, алкілімідазоліни, харчовій промисловості, linseed oil, derivatives of fatty acids, monoacylglycerols, diacylglycerols, amidation, imidazolines
Бібліографічний опис
Мельник А. П. Дослідження одержання кисень- і азотовмісних похідних жирних кислот амідуванням лляної олії / А. П. Мельник, С. Г. Малік // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 38 (1011). – С. 157-160.