Вісник № 03

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32401

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 24
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу жорсткості діафрагми гідравлічного захисту заглибного електродвигуна на ефективність його роботи
    (НТУ "ХПІ", 2008) Андренко, Павло Миколайович; Білокінь, І. І.; Дмитрієнко, Ольга Вячеславівна; Стеценко, Ю. М.
    Розроблено математичну модель гідравлічного захисту заглибного електродвигуна. Проведено аналітичні дослідження впливу жорсткості діафрагми гідрозахисту на ефективність його роботи. Дано рекомендації щодо її вибору.
  • Ескіз
    Документ
    Логістичні принципи організації місцевої роботи на станції
    (НТУ "ХПІ", 2008) Сіконенко, Григорій Михайлович; Марченко, Т. Ю.
    Розглянуто основні принципи функціонування логістичних транспортно – технологічних систем доставки вантажів. Наведені умови, що характеризують рівень якості обслуговування споживачів. Запропоновано при визначені критеріїв обслуговування, що є комплексним показником, враховувати ціну обслуговування і здатність логістичної системи забезпечити доставку необхідного споживачу товару в встановлений термін і місце.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення параметрів загасання хвиль Лемба в ізотропному пружному середовищі
    (НТУ "ХПІ", 2008) Лютак, І. З.; Мандра, А. А.
    Рассмотрены методы определения величины затухания ультразвуковых колебаний волн Лэмба в упругих средах. Представлены результаты в виде графиков для двух нулевых мод – симметрической и антисимметрической от пройденного расстояния.
  • Ескіз
    Документ
    Використання морських водоростей у котлетах на основі м'ясної та рибної сировини
    (НТУ "ХПІ", 2008) Крижова, Ю. П.; Проява, К. М.
    Обґрунтована необхідність використання в раціоні харчування продуктів, які містять морські водорості цистозіру чорноморську та фукус, для групової та індивідуальної профілактики йододефіциту, розроблені рецептури котлет, визначені мікробіологічні, фізико-хімічні та технологічні показники, в тому числі втрати йоду при термічній обробці (смаженні).
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання процесу гідролізу колагену кісткової тканини в умовах підвищеного тиску та температури
    (НТУ "ХПІ", 2008) Черевко, О. І.; Головко, М. П.; Полевич, В. В.
    Проведене математичне моделювання процесу гідролізу колагену кісткової тканини в умовах підвищеного тиску та температури. Запропонована кількісна модель динаміки відносного об’єму відкритих пор від часу при гідротермічній обробці харчової кістки, на основі якої розв’язана задача дифузії білкових речовин в бульйон.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження аналітичних моделей властивостей кінцевого продукту при розробці нових рецептур соусів з борошном злакових
    (НТУ "ХПІ", 2008) Чоні, І. В.
    В даній статті проведене дослідження кінцевих властивостей емульсій на основі перлового та вівсяного борошна й обґрунтуванні вихідні значення основних інгредієнтів для розробленої технології.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние качественных показателей сырья и технологического процесса на содержание протеина в семенах подсолнечника и продуктах его переработки
    (НТУ "ХПИ", 2008) Евтушенко, С. Л.
    Ця стаття спрямована на отримання даних про причини зниженого вмісту протеїну в насінні та шроті соняшниковому та про деякі інші проблеми підвищення якісних характеристик соняшникового шроту як джерела кормового та харчового білка. Приведені данні лабораторних досліджень залежності вмісту протеїну в насінні соняшнику та продуктах його переробки від складових чистин, а також приведений огляд якісних показників соняшнику урожаю 2005 – 2006 рр. та продуктів його переробки підприємствами олійно – жирової галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Аналитический обзор структурно-механических свойств жировых композиций с целью обоснования методов получения пищевых продуктов с повышенной питательной ценностью
    (НТУ "ХПИ", 2008) Кушнаренко, О. К.
    Чинна робота спрямована на теоретичне обґрунтування проведення дослідження структурно-механічних властивостей жирів і жирових композицій для подальшого обґрунтування методів створення жировмісних харчових продуктів з підвищеними споживчими властивостями. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкту дослідження – пошук оптимальної рецептури для виробництва жирів, жирових композицій і жировмісних харчових продуктів із заданими підвищеними споживчими властивостями.
  • Ескіз
    Документ
    До питання про екстракцію рослинних білків з соняшникового шроту
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2008) Карабутов, В. В.; Горшкова, Л. М.; Леонова, М. А.; Федякіна, Зоя Павлівна
    У цій роботі досліджувався процес екстракції рослинних білків з соняшникового шроту, виробленого на Вовчанському ОЕЗ, та вплив різноманітних технологічних факторів. Були досліджені вплив температури екстракції, рН середовища, ступінь подрібнювання екстрагуємого матеріалу, природу та концентрацію розчинника, гідромодуля тощо на кінетику процесу екстракції білкових речовин із шроту.
  • Ескіз
    Документ
    Физико-химические и физико-механические показатели отечественных твердых маргаринов
    (НТУ "ХПИ", 2008) Тимченко, В. К.; Языкова, Ю. С.; Яковлева, И. М.
    В статті наведені фізико-хімічні та фізико-механічні показники зразків вітчизняних твердих маргаринів (всього 10 зразків). Отримані статистичні дані можуть бути використані для формування нових показників безпеки маргаринов (вміст транс-ізомерів). Отримані первинні уявлення характеру кристалізації різних зразків маргаринів.