Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4508
Title: Купажування олій з оптимізованим жирнокислотним складом
Authors: Федякіна, З. П.
Матвєєва, Т. В.
Шаповалова, І. Є.
Петік, І. П.
Keywords: поліненасичені жирні кислоти ω-6 та ω-3; білки; вуглеводи; жири; здорове харчування; соняшник; vegetable oil; blanding; ω-6 and ω-3 polyunsaturated fatty acids
Issue Date: 2013
Publisher: НТУ "ХПІ"
Citation: Купажування олій з оптимізованим жирнокислотним складом / З. П. Федякіна, Т. В. Матвєєва, І. Є. Шаповалова, І. П. Петік // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 11 (985). – С. 117-121.
Abstract: Шляхом купажування олій можна одержати продукти зі збалансованим жирнокислотним складом поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) ω-6 та ω-3. Здійснено літературний пошук, щодо створення купажів олій з підвищеною біологічною цінністю. Обрано та розглянуто органолептичні, фізико-хімічні показники і жирнокислотний склад олій на основі яких в подальшому буде створено купажі олій функціонального призначення
Products with balanced fatty acid composition of ω-6 and ω-3 polyunsaturated FA caught be obtained by blending of vegetable oils. Bibliography research regarded to development of oil blends with increased biological value have been done. Organoleptic , physical, chemical characteristics and fatty acid composition of vegetable oil have been chosen and investigated on base of which blends of oils with functional purpose will be developed
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4508
Appears in Collections:Вісник № 11

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_HPI_2013_11_Fediakina_Kupazhuvannia olii.pdf151,84 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.