Вісник № 30
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/40971
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Визначення впливу початкового положення заготовки на параметри процеса холодного зворотного видавлювання порожнистих виробів з роздачою(НТУ "ХПІ", 2018) Потятиник, Андрій Миколайович; Горностай, Вадим Миколайович; Сабол, Сергій Францович; Головко, Оксана Сергіївна; Єфремов, Михайло Олегович; Брензей, Андрій ОлеговичДосліджено вплив розташування заготовки в матриці на процес отримання порожнистих виробів зворотним видавлюванням з роздачою. Визначено геометрію кінцевого виробу, напружено-деформований стан та силові параметри процесу холодного видавлювання порожнистих виробів з роздачою. Сформульовано подальші етапи досліджень за допомогою чисельних експериментів для визначення впливу наступних параметрів (ступінь деформування, кут конуса матриці, коефіцієнт роздачі, швидкість деформування та швидкість переміщення матриці) процесу зворотного видавлювання з роздачою для розробки раціональних технологічних процесів отримання виробів.Документ Аналіз методом скінченних елементів процесу неповністю відкритого відрізання заготовок із круглого прокату зсувом у штампі на пресі(НТУ "ХПІ", 2018) Калюжний, Володимир Леонідович; Касян, Дмитро Вікторович; Русаков, Роман ЛеонідовичПоказана та описана схема неповністю відкритого відрізання заготовок із круглого прокату в штампі на пресі. Методом скінченних елементів, з використанням програми DEFORM-3D, створено математичну модель та проведений комп'ютерний аналіз вказаного процесу для отримання заготовок із маловуглецевої сталі. Використана пружно-пластична модель металу. Виявлений вплив величини зазору між рухомим та нерухомим ножами на енергосилові параметри відрізання, напружений стан в осередку деформації та кінцевий деформований стан в момент відокремлення заготовки. Встановлені залежності ертикального та поперечного зусиль відрізання на рухомому ножі від його переміщення. Приведений розподіл компонент напружень при максимальному значенні зусилля відрізання, а також показаний розподіл питомих зусиль на контактуючих поверхнях між заготовкою, що відрізається, та ножами. Визначено вплив величини зазору між ножами на напрямок розвитку тріщи у прутку при відрізанні. Наведений розподіл деформацій в осередку відрізання. Установлені форми і розміри заготовки після відрізання. Розрахунковим шляхом визначені всі необхідні дані для проектування технології та штампового оснащення для відрізання заготовок довжиною 10 мм із прутка діаметром 10 мм.