Вісник № 52
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/34601
Переглянути
Документ Випікання домашнього хліба у сучасному українському місті: традиції, технології, споживацтво(НТУ "ХПІ", 2017) Маліков, Василь ВолодимировичCучасні трансформації у матеріальній культурі і харчуванні мешканців міст є різноспрямованими і неоднозначними. У цьому контексті практика домашнього хлібопечення потребує більшої уваги дослідників. Ця стаття має на меті проаналізувати взаємодію традиційних цінностей та споживацтва та виявити роль домашнього хлібопечення за допомогою кухонних електричних приладів у повсякденному житті мешканців сучасного українського міста. Кухонна техніка сприяє доступності індивідуального домашнього хлібопечення для містян. Це впливає на репродуктивну працю, змінюючи її характер і коло залучених до неї суб’єктів. У специфічних умовах урбанізованого життя домашнє хлібопечення є елементом самозабезпечення як однієї з практик етичного споживання. Використання хлібопічок дозволяє відтворювати традиційну для власної культури рецептуру при приготуванні хліба.