Вісник № 18
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/37333
Переглянути
Документ Дослідження технологічних режимів пресування насіння рижію(НТУ "ХПІ", 2018) Шеманська, Євгенія Іванівна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Довбенко, Анастасія РоманівнаВ статті проаналізовано питання споживання та метаболізму жирів, співвідношення омега-3/омега-6 жирних кислот у харчовому раціоні. Проведено порівняльний аналіз технологій холодного та гарячого пресування насіння рижію. Визначено технологічні режими пресування, показники якості та жирнокислотний склад зразків рижієвої олії холодного пресування. Досліджено перебіг автокаталітичного окиснення олії при зберіганні за температури 20 ± 2 ºС при вільному доступі світла та повітря, встановлено гарантійні терміни зберігання олії. Обґрунтовано застосування рижієвої олії як джерела есенціальної α-ліноленової кислоти в харчових та олієжирових продуктах.