Вісник № 54
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21471
Переглянути
22 результатів
Результати пошуку
Документ Value creation in the international supply chains by means of information communication technology(НТУ "ХПИ", 2015) Zubkova, Alina Boleslavivna; Shvets, Mariia AnatoliyvnaThe definition of value creation is given and centers of value creation in the supply chain are identified. High-technology environment has influenced on companies’ performance. Efficiency of using information communication technology increases possibility to satisfy stakeholders with their needs. It is concluded with the centers of value creation in the supply chain where stakeholders’ participation plays a key role.Документ Диверсифікація експорту, як чинник забезпечення міжнародної конкурентоспроможності українських кондитерських підприємств(НТУ "ХПІ", 2015) Шевченко, Марина Миколаївна; Сапожнікова, К. О.У статті запропоновано шляхи зниження концентрації експорту для українських підприємств кондитерської галузі. Проаналізовано польський кондитерський ринок, як потенційний європейський ринок збуту української кондитерської продукції. Отримані результати дослідження можуть бути використані при розробці стратегії виходу підприємств кондитерської галузі на польський ринок, що дозволить зменшити концентрацію експорту та підвищити конкурентоспроможність даних підприємств на зовнішньому ринку.Документ Сучасні тенденції конкурентоспроможності української продукції(НТУ "ХПІ", 2015) Чіп, Маргарита СергіївнаДосліджується поняття конкурентоспроможність товару та критерії оцінки конкурентоспроможності товару на зовнішніх ринках. Пропонуються шляхи підвищення конкурентоспроможності українського товару та проведений аналіз місця України у глобальному індексі конкурентоспроможності.Публікація Сучасний стан та перспективи розвитку кондитерської промисловості України(НТУ "ХПІ", 2015) Чайкова, Олена Ігорівна; Мірошніченко, Юлія ЮріївнаУ статті проведено аналіз основних факторів, які впливають на розвиток однієї з найрозвинутіших галузей харчової промисловості України – кондитерської галузі. Розглянуто основних виробників українського внутрішнього кондитерського ринку та виявлено їх основних конкурентів – іноземних виробників. Досліджено зміни в об’ємах експорту продукції та визначено чинники найбільшого впливу на нього, а також описані основні тенденції та перспективи розвитку кондитерської галузі у найближчий час. Надано рекомендації, які допоможуть стабільно утримувати свої позиції на ринку українським виробникам.Документ Інноваційний потенціал як основа конкуренотостійкості підприємств машинобудування(НТУ "ХПІ", 2015) Федоренко, Ірина Анатоліївна; Мясников, В’ячеслав ОлеговичСформовано концептуальні основи формування інноваційного потенціалу підприємств машинобудування, узагальнено елементи інноваційного потенціалу та критерії його оцінки. Виявлено характеристики підприємства, які сприйнятливі до інновацій. Запропоновано, що основними завданнями управління інноваційним потенціалом підприємства (ІПП), є: планування і придбання ресурсів, необхідних для досягнення інноваційної мети (формування ІПП), кількісне і якісне поліпшення стану ІПП (нарощування ІПП) і перетворення компонентів інноваційного потенціалу в кінцевий інноваційний продукт (реалізація ІПП). Основою системного вивчення інноваційного потенціалу підприємства як об'єкта управління є дослідження процесу реалізації основних функцій управління (планування і прогнозування, організація і координація, мотивація і стимулювання, контроль та оцінка) по відношенню до компонентів ІПП, що дозволить підвищувати рівень конкурентостійкості підприємств машинобудування.Документ Стан та напрямки стратегічного розвитку сільського господарства України(НТУ "ХПІ", 2015) Соколенко, Володимир Анатолійович; Бондаренко, Олена МиколаївнаУ статті наведено дані щодо сучасного стану сільського господарства України. Спостерігається зменшення валової продукції сільського господарства, перехід до виробництва технічних культур, зменшення рентабельності сільськогосподарського виробництва, низька підтримка держави. Позитивними зрушеннями у розвитку сільського господарства України є збільшення урожайності та висока продуктивність основних сільськогосподарських культур. Проаналізовано основні вимоги до розробки стратегії розвитку сільськогосподарських підприємств. Визначено основні напрямки стратегічного розвитку сільського господарства.Документ Технологія формування та напрямки розвитку системи управління оборотним капіталом(НТУ "ХПІ", 2015) Сілова, Яна ВолодимирівнаЗа сучасних кризових умов функціонування економіки України особливо актуальним є забезпечення ефективного господарювання підприємств, в тому числі за рахунок прискорення оборотності їх капіталу та оптимізації структури джерел його формування. У статті розглянуто різні підходи щодо управління оборотними активами торговельних підприємств, досліджено роль оборотних коштів у діяльності цих підприємств. Запропоновано поділ управління оборотним капіталом на управління двома потоками: фінансовими і товарними. У цілому на формування структури і обсягів оборотного капіталу впливають такі чинники: обсяг виробництва промислової продукції, рівень товарних запасів, розміри дебіторської і кредиторської заборгованості підприємства, обсяги кредитування банками підприємств, система збуту продукції на підприємстві, платіжна дисципліна в державі. Тому одне з найактуальніших завдань полягає в забезпеченні підвищення ефективності виробничої діяльності підприємств на сучасному етапі – суттєве вдосконалення управління оборотним капіталом, у тому числі його структури.Документ Проблеми та перспективи розвитку ринку житлового будівництва(НТУ "ХПІ", 2015) Сич, Ольга СергіївнаРозглянуто та проаналізовано основні тенденції розвитку ринку житлового будівництва в Україні, проведено дослідження статистичних даних щодо забезпеченості населення житлом та параметрів житлового будівництва. Виокремлено проблеми, з якими сьогодні стикається ринок житлового будівництва, та запропоновані шляхи їх розв’язання.Документ Шляхи підвищення ефективності діяльності металургійних підприємств(НТУ "ХПІ", 2015) Пчельнікова, Юлія Володимирівна; Скотнікова, Любов ПетрівнаВивчено критерії економічної ефективності виробництва, проаналізовано стан металургійних виробництв на внутрішньому та зовнішньому ринках, розглянуто основні проблеми функціонування металургійної галузі України та наведено причини їх виникнення, проведено аналіз ефективності діяльності металургійних підприємств та факторний аналіз прибутку. Виявлено, що основними шляхами покращення ефективності діяльності виробництв є орієнтація продажів на внутрішній ринок, організація використання оборотних активів та модернізація обладнання.Документ Методика експрес-оцінки ефективності управління товарними запасами підприємства роздрібної торгівлі(НТУ "ХПІ", 2015) Олініченко, Катерина СергіївнаУ статті обгрунтовано необхідність проведення експрес-оцінювання ефективності управління товарними запасами в підприємствах роздрібної торгівлі. Запропонована методика дозволяє визначити відсутність або наявність ефективного управління товарними запасами на підприємстві роздрібної торгівлі за трьома основнимиі взаємопов’язаними симптомами.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »