Вісник № 26 том 2
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/38467
Переглянути
Документ Розробка кулінарних жирів підвищеної окисної стабільності(НТУ "ХПІ", 2018) Удовенко, Олексій Олександрович; Куниця, Катерина Вікторівна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір ФедоровичПроведено дослідження щодо нехімічної стабілізації олій, призначених для термічної обробки. Встановлено, що для сумішей, які відповідають вимогам щодо органолептичних показників, стійкість до окислення в порівнянні з початковими оліями збільшувалася: для суміші соняшникової олії і пальмового олеїну (70%: 30%) в 1,2 рази, а для суміші соєвої олії і пальмового олеїну (70%: 30%) в 1,26 рази. Проведені дослідження показали ефективний шлях нехімічної стабілізації олій, призначених для термічної обробки.