Вісник № 26 том 2
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/38467
Переглянути
Документ Зміни основних компонентів хімічного складу заморожених ягід суниці за попередньої обробки в розчинах зі структуроутримуючими властивостями(НТУ "ХПІ", 2018) Заморська, Ірина ЛеонідівнаДосліджено зміни основних компонентів хімічного складу заморожених ягід суниці за попередньої обробки в розчинах зі структуроутримуючими властивостями: 1, 2 та 3 %-ного розчину картопляного крохмалю та 1 і 2 %-ного цукрово-пектинових розчинів. Встановлено, що попередня обробка ягід суниці перед заморожуванням в розчинах зі структуроутримуючими властивостями сприяла зменшенню втрат основних компонентів хімічного складу ягід: сухих розчинних речовин – на 0,9-1,2 %, цукрів – на 0,1-0,7 %, аскорбінової кислоти – на 13 % під час заморожування та на 4,4-7,6 % впродовж зберігання.