Вісник № 28
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/9223
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження механізму гідратації вапна під впливом розчинів електролітів(НТУ "ХПІ", 2014) Кисельова, С. О.У статті досліджуються особливості процесів гідратації модифікованого вапна в системі CaO – H₂O. З метою встановлення механізмів дії розчинів електролітів на особливості процесів гідратації вапна досліджено вплив на параметри гасіння вапна електролітів з різною природою катіонної та аніонної складових. Аналіз результатів досліджень виконано на підставі уявлень про процеси, які відбуваються в колоїдних системах. Запропоновано хімізм реакцій, які відбуваються в системі. Встановлено механізм дії електролітів на процеси гідратації вапна. Визначено, що на їх кінетику впливає зміна рН дисперсійного середовища, яка обумовлена введенням до системи розчинів електролітів та супроводжується утворенням нових сполук при взаємодії вапна з водою. Також на процес гідратації вапна впливають розчинність новоутворених сполук та коагулююча дія іонів, що складають молекулу електроліту.Документ Электролитическое получение оксибутилалкоголята титана(НТУ "ХПИ", 2014) Королянчук, Д. Г.; Нефедов, В. Г.; Середюк, О. Г.; Кузьменко, Н. Я.; Бугрым, В. В.Описана технология получения оксиалкильных соединений на примере оксибутилалкоголята титана. Исследовано влияние состава электролита, температуры и плотности тока на выход по току оксибутилалкоголята титана. Произведен выбор оптимальных условий электролиза, состава электролита. Определен выход по току при различных условиях электролиза.Документ Стійкість горіхової олії при різних режимах окиснення(НТУ "ХПІ", 2014) Королюк, Т. А.; Радзієвська, І. Г.; Усатюк, С. І.; Заєць, Є. Р.Горіхову олію піддавали окисненню за різних технологічних режимів. Обрано режим нагрівання олії в полі надвисокочастотного випромінювання, що мінімізує явище утворення гідропероксидів та транс-ізомеризованих жирних кислот. Результати одержано при дослідженні потужності поля 400,720 та 900 Вт, а також конвективного нагрівання за температури від 130 до 300 °C при тривалості експеримента від 2 до 16 хвилин. Встановлено, що обробка олії за потужності поля 900 Вт протягом 6 хв. підвищує температуру продукту до 135 °C та не призводить до погіршення показників якості фритюрного жиру.