Вісник № 19
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/22973
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження антиоксидантів у рослинних добавках, отриманих за кріогенними технологіями(НТУ "ХПІ", 2016) Аксьонова, Олена Федорівна; Пілюгіна, Інна Сергіївна; Артамонова, Майя Володимирівна; Шматченко, Наталя ВасилівнаМетодами тонкошарової хроматографії та спектрофотометрії досліджено якісний та кількісний склад антиоксидантного комплексу кріопаст з моркви, гарбуза та кріопорошків із обліпихи, суданської троянди, що зумовлений наявністю жиророзчинних вітамінів, поліфенолів та антоціанів. Підібрано оптимальні умови визначення антиоксидантів методом тонкошарової хроматографії. На основі аналізу спектрів поглинання екстрактів рослинних кріодобавок зроблено висновки про якісний та кількісний склад їх антиоксидантного комплексу.