Вісник № 01. Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/53879

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Ієрархія можливостей світлотехніки на шляху розвитку інновацій у виробництвах харчових технологій
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Говоров, Пилип Парамонович; Бухкало, Світлана Іванівна; Кіндінова, Анастасія Костянтинівна; Земелько, Марія Леонідівна
    У матеріалах статті розглядається можливість застосування технології знезараження питної води, яка заснована на використанні світлодіодних джерел світла для генерації ультрафіолетового випромінювання. Розроблено та досліджено деякі теоретичні і експериментальні моделі знезараження води з урахуванням проведеного аналізу літературних джерел інформації. Розглянуто актуальність питань енергозбереження та безпеки в сучасному світі харчових технологій. Визначено напрямки оптимізації та підвищення енергоефективності систем з конкретизацією типових заходів виробництв. Описано алгоритм інтенсифікації розвитку ринку – харчової і енергоекономічної технологій із застосуванням світлодіодних ламп. Запропоновано структуру системи знезараження води, методику і алгоритм розрахунку світлорозподілу світлодіодних джерел світла, які забезпечують ефективне використання електричної енергії на знезараження води з урахуванням умов проведення різновидів виробництв харчової технології. Розвиток і застосування цієї технології в системі очищення води описані як можливості дослідження технологія знезараження сировинної та питної води – сировини та продукту, засновані на використанні світлодіодних джерел світла для генерації ультрафіолетового випромінювання під час пандемії.