Вісник № 16
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/8994
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження факторів, що впливають на стійкість негазованої мінеральної води "Березівська"(НТУ "ХПІ", 2014) Любавіна, Олена Олександрівна; Михайленко, В. Г.; Півень, Олена Миколаївна; Аксьонова, О. Ф.У статті приведені результати досліджень по вивченню факторів та методів попередньої обробки, які впливають на стабільність мінеральної негазованої води «Березівська». Для їх визначення і систематизування було досліджено значення показників: рН, загальної лужності, вільної лужності, концентрації діоксиду вуглецю та співвідношення між її формами. Також розраховано коефіцієнт стабільності води. Визначено вплив температури зберігання на стабільність мінеральної водиДокумент Вплив попередньої підготовки безлушпинного ядра соняшника на ступінь вилучення олії(НТУ "ХПІ", 2014) Добрунов, Д. Є.; Перевалов, Леонід Іванович; Півень, Олена МиколаївнаВ даній статті розглянуто технологію переробки пелюстки з ядра соняшника, отриманого обрушуванням попередньо охолодженого насіння соняшника та обрушуванного за звичайною технологією безлушпинного ядра соняшника, з метою отримання харчового білку та харчової олії. Досліджено можливість отримання олії та білкового продукту «прямою» екстракцією. Переробка (екстракція) здійснювалась у кавітаційній установці. В процесі роботи було використано чисті розчинники гексан та етиловий спирт