Вісник № 16

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/8994

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження факторів, що впливають на стійкість негазованої мінеральної води "Березівська"
    (НТУ "ХПІ", 2014) Любавіна, Олена Олександрівна; Михайленко, В. Г.; Півень, Олена Миколаївна; Аксьонова, О. Ф.
    У статті приведені результати досліджень по вивченню факторів та методів попередньої обробки, які впливають на стабільність мінеральної негазованої води «Березівська». Для їх визначення і систематизування було досліджено значення показників: рН, загальної лужності, вільної лужності, концентрації діоксиду вуглецю та співвідношення між її формами. Також розраховано коефіцієнт стабільності води. Визначено вплив температури зберігання на стабільність мінеральної води
  • Ескіз
    Документ
    Вплив попередньої підготовки безлушпинного ядра соняшника на ступінь вилучення олії
    (НТУ "ХПІ", 2014) Добрунов, Д. Є.; Перевалов, Леонід Іванович; Півень, Олена Миколаївна
    В даній статті розглянуто технологію переробки пелюстки з ядра соняшника, отриманого обрушуванням попередньо охолодженого насіння соняшника та обрушуванного за звичайною технологією безлушпинного ядра соняшника, з метою отримання харчового білку та харчової олії. Досліджено можливість отримання олії та білкового продукту «прямою» екстракцією. Переробка (екстракція) здійснювалась у кавітаційній установці. В процесі роботи було використано чисті розчинники гексан та етиловий спирт