Вісник № 40
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/39118
Переглянути
Документ Інноваційні технології екструдованої продукції з алкопротекторною дією на основі рибної сировини(НТУ "ХПІ", 2018) Поливанов, Єгор Андрійович; Малецький, Максим ВолодимировичУ статті наведений аналіз динаміки споживчих вподобань екструдованої снекової продукції на основі рибної сировини та обгрунтована доцільність створення харчових композицій з крупок зернових та картопляних пластівців, збагачених рибними порошками, з регулюємим хімічним складом та біологічною цінністю. З точки зору хімічних та біохімічних процесів описано властивості гліцину та бурштинової кислоти, як речовин, що нейтралізують токсичну дію ацетальдегіду в організмі людини під час вживання слабоалкогольних напоїв. Обгрунтована перспективність виробництва екструдованої продукції з компонентами, що перешкоджають руйнуванню клітин печінки та мозку у разі споживання слабоалкогольних напоїв. Проведена органолептична оцінка розроблених екструдованих продуктів, за результатами якої обгрунтована перспективність використання рибних порошків для виробництва екструдованих продуктів.