Вісник № 58
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15550
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Одержання вищіх жирних спиртів реакцією амідування рослинного воску(НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Левчук, І. В.; Гетманцев, О. М.Досліджено реакцію взаємодії діетаноламіну з бджолиним та рослинним восками при мольному відношенні реагентів 1:1 і температурах 483, 503 та 523 К впродовж двох годин. Визначено фракційний склад продуктів реакції. Виділено вищі жирні спирти, які утворюються в процесі реакції. Оцінено фізико-хімічні показники одержаних спиртів.Документ Щодо амідування кукурудзяної олії(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Григорова, Г. В.Досліджено реакцію амідування кукурудзяної олії діетаноламіном при температурах 433 – 473 К і мольних відношеннях 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. Методом тонкошарової хроматографії встановлено компонентний склад реакційної суміші. За рівняннями матеріального балансу розраховано зміни вмісту компонентів реакційної маси.Документ Вплив каталізатора на реакцію одержання алкілімідазолінів з ріпакової олії(НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Крамарев, С. О.Проведено дослідження по визначенню впливу каталізатору на реакцію амідування ріпакової олії 2-гідроксіетилетилендіаміном. Встановлено, що додавання кислотного каталізатору до реакційних мас зумовлює збільшення концентрації алкілімідазолінів. Показано, що найбільш ефективною концентрацією каталізатору є 5 %. Запропоновано механізм реакції отримання алкілімідазолінів.