Вісник № 08
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35029
Переглянути
Документ Исследование влияния добавок антиоксидантов на этапе фильтрации на окислительные превращения в пиве(НТУ "ХПИ", 2007) Данилова, Людмила Андреевна; Березка, Татьяна Александровна; Домарецкий, В. А.Вивчено вплив рослинних антиоксидантів із кори дубу, трави звіробою, листків мати-й-мачухи, трави чабрецю, листків м'яти, плодів горобини червоної на окислювальні перетворення в пиві та збільшення його стійкості. Досліджено вплив кисню на якість пива за наступними показниками: рН, кислотність, мутність, ПОК, колірність, величина гіркоти, вміст високомолекулярних сполук, поліфенолів, антоцианогенів та індекс полімеризації. Виявлено, що найбільш ефективним антиоксидантом для захисту пива на етапі фільтрації являється антиоксидант із трави звіробою.