Вісник № 53
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/34289
Переглянути
Документ Оцінка збереженості жиру акули катран(НТУ "ХПІ", 2017) Сидоренко, Олена Володимирівна; Боліла, Надія Олександрівна; Форостяна, Нінель ПетрівнаДосліджено показники, що характеризують збереженість ліпідів чорноморської акули за комплексом фізичних, структурно-механічних та фізико-хімічних методів. Об’єктивна оцінка споживної цінності жиру з печінки акули катран проводилась за умов низькотемпературного зберігання та охолодження порівняно з іншими видами риб. Фізичними методами визначено концентрацію молекул жиру в одиниці об’єму, радіус та об’єм самих молекул жиру для різних видів риб. Оцінка структурно-механічних показників передбачала визначення густини та в’язкості жиру в кореляції з кислотним та перекисним числом.