2024 № 4 Інтегровані технології та енергозбереження
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/85007
Переглянути
Документ Комплексний підхід до запобігання пліснявіння твердих органічних відходів кондитерських виробництв як елемент сталого поводження з ними(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Мірошниченко, Денис Вікторович; Байрачний, Володимир Борисович; Адашевський, Олег ВолодимировичМетою роботи було дослідити ефективність розробленого комплексного підходу для збільшення терміну зберігання без прояву плісеневих грибів для твердих органічних відходів кондитерських виробництв. У роботі використані наступні методи дослідження: натурні – для спостереження за розвитком плісеневих грибів в реальних умовах зберігання твердих органічних відходів кондитерських виробництв відкритим способом; лабораторні для визначення вологості відходів у різні моменти часу згідно ДСТУ 4910:2008 та санітарномікологічні оцінці відходів. Запропонований комплексний підхід для збільшення терміну зберігання твердих органічних відходів кондитерських виробництв дозволяє збільшити частку відходів, які придатні для вторинного використання у складі комбікормів. Застосування лужних розчинів гумінових кислот в якості бактерицидного заходу для твердих органічних відходів кондитерських виробництв є виправданим з точки зору сталого підходу до використання бурого вугілля, дозволяє підвисити харчову цінність кінцевих комбікормів та зменшує енерговитрати на усунення плісеневих грибів.