Вісник № 23
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/31895
Переглянути
Документ Вплив обробки антиоксидантними композиціями на вихід стандартної плодової продукції після холодильного зберігання(НТУ "ХПІ", 2017) Сердюк, Марина Єгорівна; Байбєрова, Світлана Сергіївна; Гапріндашвілі, Нона Арчилівна; Сухаренко, Олена ІванівнаДослідження присвячені пошуку нових ефективних антиоксидантних композицій для обробки плодів перед зберіганням. Проведеними дослідженнями встановлено, що обробка антиоксидантними композиціями сприяє підвищенню виходу стандартної продукції на 4…10%, зменшенню кількості технічного браку та абсолютного відходу в 1,2…17,5 рази при подовженні терміну зберігання в середньому на 13…70 діб залежно від варіанту обробки, виду та сорту плодів. Найбільший позитивний ефект зафіксований при обробці антиоксидантною композицією на основі іонолу, диметилсульфоксиду та лецитину.