Вісник № 07
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/29398
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Моделювання жирнокислотного складу січених напівфабрикатів з м’яса птиці з використанням модифікованих жирів(НТУ "ХПІ", 2017) Шведюк, Дмитро Анатолійович; Пасічний, Василь Миколайович; Радзієвська, Ірина ГеронтіївнаДосліджено можливість покращення біологічної повноцінності жирнокислотного складу напівфабрикатів м’ясних на основі м’яса курчат бройлерів шляхом введення до рецептур модифікованого жиру та комбінування м’ясної сировини з клітковиною та рослинною сировиною. Проаналізовано зміна жирнокислотного складу січених напівфабрикатів з м’яса птиці при різних рівнях введення та типах модифікованих жирів, обґрунтовано раціональні рівні та форму внесення модифікованих жирів. Проведено порівняльний аналіз змодельованих рецептур з продуктами традиційного асортименту та доведено підвищення біологічної повноцінності продукту.Документ Дослідження харчових систем на основі пектину. Квантово-хімічне моделювання димерів галактуронової кислоти(НТУ "ХПІ", 2017) Оковитий, Сергій Іванович; Пивоваров, Євген Павлович; Кондратюк, Наталія Вячеславівна; Поливанов, Єгор Андрійович; Біліченко, Мар'я ОлександрівнаПроведений аналіз літературних джерел з питань можливих механізмів гелеутворення у системі пектину з іншими полісахаридами. Методом PM3 досліджено конформаційні властивості димерів галактуронової кислоти, що знаходяться у системі низькоетерифікованого амідованого пектину; розраховано величини теплових ефектів реакцій утворення найбільш стійких конформерів. Наводяться принципи хімічної взаємодії, що складають основу процесу утворення м’яких, еластичних та пружних гелів на основі різних видів пектину.