Вісник № 49

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/12915

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Визначення якості харчової продукції на основі рослинної сировини за умов її обробки в НВЧ-полі з вакуумуванням
    (НТУ "ХПІ", 2014) Михайлов, В. М.; Бабкіна, І. В.; Михайлова, С. В.; Шевченко, А. О.
    У статті наведено результати досліджень показників екстрактивності, набрякання та хімічного складу харчової продукції з коренів та зелені пряних овочів, отриманих під час обробки в НВЧ-полі за умов вакуумування та одночасного перемішування, а також за атмосферних умов. Було доведено найбільш високу якість порошкових коренів і зелених пряних овочів, отриманих з мікрохвильовою сушки, вакуумування 50 кПа і одночасного перемішування. Дослідження показали, що максимальна частка водорозчинних твердих речовин перевищує 23...26%. Набряк співвідношення перевищує на 6,5...9,4%. Дослідження показали, що хімічний склад має високий ступень збереження фізико-хімічних властивостей сировини, зменшуючи процес скорочення тривалості та температури.
  • Ескіз
    Документ
    Компьютерное моделирование распределения теплового потока в ИК-сушилке
    (НТУ "ХПИ", 2014) Михайлов, В. М.; Киптелая, Л. В.; Саенко, С. Ю.; Загорулько, А. Н.
    В статье представлено усовершенствования структуры питания населения путь введение в рацион растительного плодоягодного сырья. Исследованиями доказано, что использование ИК-излучения в технологии сушки плодоягодного сырья, позволяет максимально сохранить БАВ в продукте. На основании результатов исследований спроектирована вертикальная ИК-сушилка, преимущества которой заключаются в: снижении продолжительности процесса сушки за счет вынужденной конвекции; повышении качества готового продукта за счет мягкого обогрева и низкого температурного режима; равномерном тепловом поле на приемной поверхности за счет цилиндрической формы ИК-сушилки; уменьшении геометрических размеров и простоты конструкции за счет прямоугольной формы карбонового ИК-нагревателей в рабочей камере; интенсификации процесса сушки за счет возможности контроля количества поступающего свежего воздуха в рабочую камеру и использования вторичного тепла в процессе ИК-сушки, а так же моделирование распределения теплового потока в рабочей камере с помощью компьютерной программы TracePro.