Вісник № 32

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32872

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Термостатний спосіб виробництва – гарантія тривалого зберігання паст білкових дитячого харчування
    (НТУ "ХПІ", 2017) Українцева, Юлія Сергіївна; Ткаченко, Наталія Андріївна; Авершина, Анастасія Сергіївна; Павленко, Олександр Тимофійович
    У статті викладені результати досліджень зміни показників якості паст білкових дитячого харчування з високими гіпоалергенними, пробіотичними, в т. ч. антагоністичними, властивостями при зберіганні в герметичній тарі при температурі (4 ± 2) °С протягом 28 діб. Показано, що при зазначених умовах протягом 24 діб досліджені зразки мають високі органолептичні, нормовані фізико-хімічні, мікробіологічні та біохімічних показники якості. Встановлено, що граничний термін зберігання паст білкових дитячого харчування при температурі (4 ± 2) °С не повинен перевищувати 12 діб з урахуванням коефіцієнта запасу для кисломолочних продуктів дитячого харчування (за умови зберігання в герметичній тарі).
  • Ескіз
    Документ
    Одержання акрилової кислоти альдольною конденсацією оцтової кислоти з формальдегідом на V-Ti-PO₄ каталізаторах
    (НТУ "ХПІ", 2017) Шпирка, Ірина Іванівна; Небесний, Роман Володимирович; Піх, Зорян Григорович; Сидорчук, Володимир Васильович; Івасів, Володимир Васильович; Халамейда, Світлана В'ячеславівна; Завалій, Катерина Вадимівна
    Досліджено закономірності процесу альдольної конденсації оцтової кислоти з формальдегідом в акрилову кислоту у газовій фазі на V-Ti-PO₄ каталізаторах. Встановлено вплив температури процесу на конверсію реагентів та селективність утворення продуктів реакції. Встановлено вплив умов приготування каталізаторів, а саме методу одержання активної фази каталізатора та прожарювання каталізатора на його ефективність у досліджуваному процесі. Запропоновано оптимальну методику приготування V-Ti-PO₄ каталізатора та оптимальні умови одержання акрилової кислоти.