2016
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21405
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження та вплив якості питної води на хлібопекарні властивості пшеничного борошна(НТУ "ХПІ", 2016) Сімакова, Ольга Олександрівна; Коренець, Юрій Миколайович; Глушко, Вікторія ОлексіївнаУ статті наведено результати досліджень впливу якості питної води на хлібопекарні властивості пшеничного борошна. Проведені експерименти по вивченню впливу важких металів, які містяться у питній воді, на дію як амілолітичних, так і протеолітичних ферментів пшеничного борошна, що відіграє дуже важливу роль в забезпеченні якості готового виробу. З метою вивчення денатурації білку під дією наведених катіонів металів була розроблена методика і проведений модельний експеримент, в якому ми спостерігали випадення осаду в 2%-вих водних розчинах яєчного альбуміну під дією цих металів.Документ Використання композиційного сорбенту цеоліт-гумінові кислоти для вилучення іонів міді з водних розчинів(НТУ "ХПІ", 2016) Хохотва, Олександр Петрович; Кондратенко, Олександра Іванівна; Шкель, Катерина ОлександрівнаОтримано композиційний сорбент шляхом осадження гумінових кислот на цеоліті. Досліджено вплив концентрації гуматів при синтезі сорбенту на ефективність вилучення іонів міді. Кінетика сорбції іонів міді на композиційному сорбенті і необробленому цеоліті описується рівняннями псевдо-першого і псевдо-другого порядків. Лімітуючою стадією сорбційного процесу є дифузія всередині зерен сорбентів. Покращення сорбційних властивостей відбуваються за рахунок гумінових кислот, осаджених у макропорах.