2016

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21405

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження енергозберігаючої обробки харчових продуктів
    (НТУ "ХПІ", 2016) Северин, Олексій Анатолійович; Колісниченко, Тетяна Олександрівна; Новік, Ганна Вікторівна; Дятченко, Карина Андріївна
    У роботі досліджувалося осмотичне видалення вологи, в якості попереднього способу який порушує цілісність структури клітини і посилення процесу електроосмосом. Електроосмотичне зневоднювання харчових продуктів інтенсивніше осмотичного, це обґрунтовано експериментально. Досліджувалася можливість комбінування електроосмосу і традиційних способів видалення вологи з харчових продуктів. Отримані результати свідчать про доцільність застосування електроосмосу для скорочення тривалості сушіння без погіршення фізико-хімічних показників продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние начальных параметров на характеристики проточных частей турбин, работающих на низкокипящих рабочих телах
    (НТУ "ХПИ", 2016) Шубенко, Александр Леонидович; Сенецкий, Александр Владимирович; Сарапин, Владимир Павлович
    Приведены результаты расчетных исследований с использованием программного комплекса, разработанного в ИПМаш НАН Украины, по определению расходных и геометрических характеристик проточных частей турбин на органических рабочих телах, с учетом их свойств. Проведен сравнительный анализ характеристик проточных части турбин со сверхкритическими и докритическими параметрами рабочего тела на входе в турбину. Показано влияние начальных параметров на экономичность и мощность турбины.