2016
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21405
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Цінова політика підприємства та її вплив на ринкову кон’юнктуру та конкурентоспроможність продукції(НТУ "ХПІ", 2016) Перерва, Петро Григорович; Кобєлєва, Тетяна ОлександрівнаУ статті розроблені положення цінової політики промислового підприємства, сформовані наукові основи її впливу на рівень ринкової кон'юнктури і рівень конкурентоспроможності промислової продукції. Обгрунтовані основні групи чинників, визначальну конкурентоспроможність і кон'юнктуру ринку продукції електротехнічних підприємств. Запропонована методика експертної оцінки кількісної величини цих чинників.Публікація Утилізація відходів як перспективна галузь національної економіки(НТУ "ХПІ", 2016) Назаренко, Олена Василівна; Решетняк, Наталя БорисівнаРозглядаються світові досягнення у поводженні з відходами, які полягають у роздільному збиранні, сортуванні, термічній переробці сучасними методами, а також можливості вторинного використання металів, пластмас, паперу, скла тощо. Запропоновано створення в Україні цілісної галузі утилізації відходів, яка може бути прибутковою і одночасно сприятиме очищенню навколишнього середовища. Зроблено висновки про необхідність залучення до роботи в галузі підприємств малого та середнього бізнесу, закордонних інвестицій.Документ Оцінка та розвиток інноваційного потенціалу підприємства(НТУ "ХПІ", 2016) Матросов, Олександр Дмитрович; Омельченко, Вадим ІгоровичВ роботі сформульовано поняття інноваційного потенціалу підприємства. Розглянуті основні фактори, які формують та визначають рівень інноваційного потенціалу підприємства. Виконано аналіз сучасних методів оцінки інноваційного потенціалу. Розглянуті основні напрямки розвитку інноваційного потенціалу підприємства ( ріст кваліфікаційного та професійного рівня персоналу, освоєння нової техніки, технологій та нової продукції). З розвитком пріоритетних направлень в інноваційній діяльності пов’язані економічні результати підприємства.