2017

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/28160

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження харчових систем на основі пектину. Квантово-хімічне моделювання димерів галактуронової кислоти
    (НТУ "ХПІ", 2017) Оковитий, Сергій Іванович; Пивоваров, Євген Павлович; Кондратюк, Наталія Вячеславівна; Поливанов, Єгор Андрійович; Біліченко, Мар'я Олександрівна
    Проведений аналіз літературних джерел з питань можливих механізмів гелеутворення у системі пектину з іншими полісахаридами. Методом PM3 досліджено конформаційні властивості димерів галактуронової кислоти, що знаходяться у системі низькоетерифікованого амідованого пектину; розраховано величини теплових ефектів реакцій утворення найбільш стійких конформерів. Наводяться принципи хімічної взаємодії, що складають основу процесу утворення м’яких, еластичних та пружних гелів на основі різних видів пектину.