2017

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/28160

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реологічних властивостей харчових систем на основі уронатних полісахаридів
    (НТУ "ХПІ", 2017) Кондратюк, Наталія Вячеславівна; Пивоваров, Євген Павлович; Грецька, Оксана Володимирівна
    Досліджено реологічні властивості гелів харчових плівкоутворюючих на основі композиції «альгіанат натрію-пектин» за загальним вмістом сухих речовин 3%. Доведено, що зміни в’язкості залежать від кількісних співвідношень полісахаридів уронатного типу. Зі збільшенням пектинової складової спостерігаються два «падіння» динамічної в’язкості системи, що пов’язано з фазовими переходами та масопереносом вологи у системі гелю. У статті обгрунтовано раціональні співвідношення складових у системі, які дозволяють отримати гелі з високими технологічними характеристиками.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження харчових систем на основі пектину. Квантово-хімічне моделювання димерів галактуронової кислоти
    (НТУ "ХПІ", 2017) Оковитий, Сергій Іванович; Пивоваров, Євген Павлович; Кондратюк, Наталія Вячеславівна; Поливанов, Єгор Андрійович; Біліченко, Мар'я Олександрівна
    Проведений аналіз літературних джерел з питань можливих механізмів гелеутворення у системі пектину з іншими полісахаридами. Методом PM3 досліджено конформаційні властивості димерів галактуронової кислоти, що знаходяться у системі низькоетерифікованого амідованого пектину; розраховано величини теплових ефектів реакцій утворення найбільш стійких конформерів. Наводяться принципи хімічної взаємодії, що складають основу процесу утворення м’яких, еластичних та пружних гелів на основі різних видів пектину.