2017
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/28160
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Хімічні перетворення і властивості проміжних фаз у багатокомпонентних РЗЕ-вмісних системах нітратних прекурсорів у ході оброблення з тепловою активацією(НТУ "ХПІ", 2017) Дрючко, Олександр Григорович; Стороженко, Дмитро Олексійович; Бунякіна, Наталія Володимирівна; Іваницька, Ірина ОлександрівнаУ водно-сольовій системі KNO₃ – Mg(NO₃)₂ – Nd(NO₃)₃ – H₂O, як модельній системі нітратних прекурсорів РЗЕ й елементів ІА, ІІА груп періодичної системи, встановлено посилення комплексоутворюючої здатності Nd³⁺ активацією нагріванням. Конкуруючі процеси заміщення молекул H₂O на NO₃⁻ -групи в оточенні Ln³⁺ створюють умови для утворення відповідних високосиметричних аніонних комплексів. З’ясовується можливість використання впливу особливостей процесів структуро- і фазоутворення у таких системах на хід формування і відтворення структурочутливих характеристик цільових продуктів.Документ Визначення окремих параметрів харчової безпеки у пакетованих фруктово-ягідних соках(НТУ "ХПІ", 2017) Аксьонова, Олена Федорівна; Бухкало, Світлана Іванівна; Соколова, Євгенія Борисівна; Абабова, Аліна Геннадіївна; Дуда, Анна ВалеріївнаМетодом прямої потенціометрії визначено один з параметрів харчової безпеки (вміст нітратів) у пакетованих фруктово-ягідних соках вітчизняного виробництва торгівельних марок «Агуша», «Чудо чадо», «Карапуз», «KidsRich», «Джусік», що рекомендовані у якості дитячого харчування. Вимірювання нітрат-іонів проводилися на фоні алюмокалієвих квасців, що додавалися безпосередньо у зразок перед вимірюванням. З проведених експериментальних досліджень встановлено, що вміст нітратів в усіх зразках не перевищує допустимі норми.