Енергозбереження. Енергетика. Енергоаудит

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/62920

Офіційний сайт http://eee.khpi.edu.ua/

Журнал "Енергозбереження. Енергетика. Енергоаудит" створений з метою всебічної підтримки державної політики в галузі енергозбереження, та інформування широких верств населення про нові наукові досслідження, актуальні проблеми та шляхи їх реалізації. Наукові статті журналу відображають дослідження вчених та фахівців в галузі економіки та енергетики направлених на підвищення енергоефективності.

Рік заснування: 2002. Періодичність: 12 раз на рік. ISSN 2313-8890 (Online), ISSN 2218-1849 (Print)

Новини

Журнал включено до категорії Б «Переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, кандидата наук та ступеня доктора філософії» (накази МОН України № 886 від 02.07.2020 та № 1188 від 24.09.2020)

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка та сучасні тренди забезпечення продовольчої безпеки України
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Кузьома, Віталій Вікторович
    Забезпечення продовольчої безпеки країни – важливе завдання для національних агропродовольчих систем. У статті проведено дослідження сучасного стану внутрішнього самозабезпечення населення України продовольством. Здійснена аналітична оцінка обсягів та динаміки експортно-імпортних операцій з сільськогосподарською сировиною та продовольчими товарами. Надано оцінка рівня покриття експортом імпорту за основними видами продовольчих товарів. Досліджено місце України у світовому рейтингу продовольчої безпеки на основі міжнародного індексу GFSI. Виявлено ключові проблеми і причини, які визначили зниження рейтингових позицій України та рівня продовольчої безпеки її населення. Здійснено аналіз окремих показників результативності розвитку аграрного сектора країни, як базису забезпечення продовольчої безпеки. Досліджено сучасна структура виробництва основних видів сільськогосподарської продукції за категоріями виробників. Узагальнено ключові тенденції, що супроводжують процеси забезпечення продовольчої безпеки України за сучасних умов. За середніми значеннями індикаторів фактичного споживання проаналізовано стан забезпечення населення основними видами продуктів харчування. Обґрунтовано пріоритетні напрями забезпечення та зміцнення продовольчої безпеки у національному масштабі.