2011
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/6992
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Одержання вищіх жирних спиртів реакцією амідування рослинного воску(НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Левчук, І. В.; Гетманцев, О. М.Досліджено реакцію взаємодії діетаноламіну з бджолиним та рослинним восками при мольному відношенні реагентів 1:1 і температурах 483, 503 та 523 К впродовж двох годин. Визначено фракційний склад продуктів реакції. Виділено вищі жирні спирти, які утворюються в процесі реакції. Оцінено фізико-хімічні показники одержаних спиртів.Документ Щодо амідування кукурудзяної олії(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Григорова, Г. В.Досліджено реакцію амідування кукурудзяної олії діетаноламіном при температурах 433 – 473 К і мольних відношеннях 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. Методом тонкошарової хроматографії встановлено компонентний склад реакційної суміші. За рівняннями матеріального балансу розраховано зміни вмісту компонентів реакційної маси.Документ Вплив каталізатора на реакцію одержання алкілімідазолінів з ріпакової олії(НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Крамарев, С. О.Проведено дослідження по визначенню впливу каталізатору на реакцію амідування ріпакової олії 2-гідроксіетилетилендіаміном. Встановлено, що додавання кислотного каталізатору до реакційних мас зумовлює збільшення концентрації алкілімідазолінів. Показано, що найбільш ефективною концентрацією каталізатору є 5 %. Запропоновано механізм реакції отримання алкілімідазолінів.Документ Отримання піномиючої композиції(НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Папченко, Вікторія ЮріївнаСтворено піномиючу композицію на основі продуктів реакції амідування соняшникової олії діетаноламіном. Визначено в’язкість отриманих композицій. Встановлено можливість використання отриманих продуктів, як згущувачів у складі піномиючої композиції.Документ Кінетика амідування соєвої олії моноетаноламіном(НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Марценюк, Т. І.; Малік, Сергій ГригоровичДосліджено кінетику амідування соєвої олії моноетаноламіном при температурах 373К – 423К. Показано, що при цьому протікають три різні реакції: з утворенням ацилгліцеринів і моноетаноламідів жирних кислот. Знайдено константи швидкості, визначено термодинамічні параметри реакції.Документ Щодо інтенсифікації видалення рідин з свердловин(НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Крамарев, С. О.; Ткач, О. І.В роботі наведено результати порівняльного дослідження двох піноутворюючих реагентів Сніжок і Піносіл. Встановлено, що новий реагент Піносіл проявляє більшу піноутворюючу дію у мінералізованих водах, в тому числі і в присутності вуглеводнів, ніж Сніжок.Документ Дослідження реакції одержання аміномодифікованого воску(НТУ "ХПІ", 2011) Мельник, Анатолій Павлович; Гетманцев, О. М.Визначено характеристики бджолиного воску. Досліджено реакцію взаємодії діетаноламіну з бджолиним воском при мольному відношенні реагентів 1:1 і температурах 483, 503 та 523 К впродовж двох годин.