Вісники НТУ "ХПІ"

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2494


З 1961 р. у ХПІ видається збірник наукових праць "Вісник Харківського політехнічного інституту".
Згідно до наказу ректора № 158-1 від 07.05.2001 року "Про упорядкування видання вісника НТУ "ХПІ", збірник був перейменований у Вісник Національного Технічного Університету "ХПІ".
Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" включено до переліку спеціалізованих видань ВАК України і виходить по серіях, що відображають наукові напрямки діяльності вчених університету та потенційних здобувачів вчених ступенів та звань.
Зараз налічується 30 діючих тематичних редколегій. Вісник друкує статті як співробітників НТУ "ХПІ", так і статті авторів інших наукових закладів України та зарубіжжя, які представлені у даному розділі.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технологічної схеми виробництва нейтралізованих жирів в системі полярних розчинників та переробки соапстoків
    (НТУ "ХПІ", 2015) Петік, Павло Федорович; Петік, Ігор Павлович; Федякіна, Зоя Павлівна; Філенко, Людмила Михайлівна
    Науково обґрунтовано та розроблено технологію лужної нейтралізації жирів в системі вода-гліцерин-етанол (ВГЕ). Запропоновано і обґрунтовано склад системи ВГЕ, що підвищує ефективність нейтралізації жирів в мильно-лужному середовищі. Знайдено технологічне рішення щодо застосування соапстоків після нейтралізації жирів в системі ВГЕ. Запропоновано технологію і технологічну схему виробництва нейтралізованих жирів в системі ВГЕ та переробки отриманих соапстоків.
  • Ескіз
    Документ
    Розділення фаз при лужній нейтралізації жирів в системі полярних розчинників
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014) Петік, Павло Федорович; Петік, Ігор Павлович
    В статті розглянуто результати дослідження процесу розділення емульсії "нейтралізуючий розчин: олія" за різних співвідношеннях компонентів системи полярних розчинників під час лужної нейтралізації жирів.