Вісники НТУ "ХПІ"

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2494


З 1961 р. у ХПІ видається збірник наукових праць "Вісник Харківського політехнічного інституту".
Згідно до наказу ректора № 158-1 від 07.05.2001 року "Про упорядкування видання вісника НТУ "ХПІ", збірник був перейменований у Вісник Національного Технічного Університету "ХПІ".
Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" включено до переліку спеціалізованих видань ВАК України і виходить по серіях, що відображають наукові напрямки діяльності вчених університету та потенційних здобувачів вчених ступенів та звань.
Зараз налічується 30 діючих тематичних редколегій. Вісник друкує статті як співробітників НТУ "ХПІ", так і статті авторів інших наукових закладів України та зарубіжжя, які представлені у даному розділі.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Прогнозування інтенсивності теплообміну в біогазовому виробництві
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Ткаченко, Станіслав Йосипович; Власенко, Ольга Володимирівна
    Досліджено інтенсивність теплообміну між внутрішньою тонкостінною посудиною та дослідним рідинним середовищем. В якості дослідного рідинного середовища використовується: дистильований гліцерин, субстрат з діючої біогазової установки, курячий послід – вологістю W = 90 % свіжий, W = 90 % витриманий 5 діб, W = 90 % витриманий 13 діб. Запропоновано експериментальнорозрахунковий метод для визначення коефіцієнту тепловіддачі між внутрішньою тонкостінною посудиною та дослідним рідинним середовищем з використанням методу регулярного теплового режиму. Визначено основні проблеми методів визначення інтенсивності теплообміну в багатофазних та багатокомпонентних середовищах в харчовій промисловості та біогазовому виробництві. Методи прогнозування інтенсивності теплообміну в харчовій промисловості займає велике значення в теплоенергетичних розрахунках. Існуючі методи спростовують характеристики середовищ, що суттєво впливає на розрахунок їх теплофізичних властивостей. Харчові продукти в термічних процесах сублімації, випаровування, нагріву, кристалізації мають властивості твердих, рідких та газоподібних тіл, і переходять з одного агрегатного стану в інший, що вагомо впливає на зміну теплофізичних властивостей. Біогазові технології – багатотоннажне виробництво. В них застосовуються великі об’єми субстрату, теплофізичні властивості якого невідомі. На сучасному розвитку біогазових технологій виникають питання по термостабілізації процесу і прогнозуванню інтенсивності теплообміну. На виробництвах – велика увага приділяється питанню сталого температурного режиму в біореакторі. Під час експлуатації біогазової установки необхідно забезпечити стабільний температурний режим за умов різних температур навколишнього середовища.