Вісники НТУ "ХПІ"

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2494


З 1961 р. у ХПІ видається збірник наукових праць "Вісник Харківського політехнічного інституту".
Згідно до наказу ректора № 158-1 від 07.05.2001 року "Про упорядкування видання вісника НТУ "ХПІ", збірник був перейменований у Вісник Національного Технічного Університету "ХПІ".
Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" включено до переліку спеціалізованих видань ВАК України і виходить по серіях, що відображають наукові напрямки діяльності вчених університету та потенційних здобувачів вчених ступенів та звань.
Зараз налічується 30 діючих тематичних редколегій. Вісник друкує статті як співробітників НТУ "ХПІ", так і статті авторів інших наукових закладів України та зарубіжжя, які представлені у даному розділі.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технологічної схеми виробництва нейтралізованих жирів в системі полярних розчинників та переробки соапстoків
    (НТУ "ХПІ", 2015) Петік, Павло Федорович; Петік, Ігор Павлович; Федякіна, Зоя Павлівна; Філенко, Людмила Михайлівна
    Науково обґрунтовано та розроблено технологію лужної нейтралізації жирів в системі вода-гліцерин-етанол (ВГЕ). Запропоновано і обґрунтовано склад системи ВГЕ, що підвищує ефективність нейтралізації жирів в мильно-лужному середовищі. Знайдено технологічне рішення щодо застосування соапстоків після нейтралізації жирів в системі ВГЕ. Запропоновано технологію і технологічну схему виробництва нейтралізованих жирів в системі ВГЕ та переробки отриманих соапстоків.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив компонентного складу основи нейтралізуючого розчину на його характеристики
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011) Петік, Ігор Павлович ; Гладкий, Федір Федорович; Федякіна, Зоя Павлівна ; Філенко, Людмила Михайлівна
    Розглянуто ряд недоліків методу нейтралізації олій в мильно-лужному середовищі. Обрано компоненти основи нейтралізуючого розчину (вода, етанол і гліцерин), співвідношення яких варіює поверхневу активність та густину водної фази. Встановлено кількісні залежності поверхневої активності та густини зразків основи нейтралізуючого розчину від концентрації компонентів, а також обґрунтовано оптимальний склад компонентів.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив попередньої підготовки безлушпинного ядра соняшника на ступінь вилучення олії
    (НТУ "ХПІ", 2014) Добрунов, Д. Є.; Перевалов, Леонід Іванович; Півень, Олена Миколаївна
    В даній статті розглянуто технологію переробки пелюстки з ядра соняшника, отриманого обрушуванням попередньо охолодженого насіння соняшника та обрушуванного за звичайною технологією безлушпинного ядра соняшника, з метою отримання харчового білку та харчової олії. Досліджено можливість отримання олії та білкового продукту «прямою» екстракцією. Переробка (екстракція) здійснювалась у кавітаційній установці. В процесі роботи було використано чисті розчинники гексан та етиловий спирт
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології отримання харчового білку та олії з насіння соняшника
    (НТУ "ХПІ", 2013) Добрунов, Д. Є.; Перевалов, Леонід Іванович; Півень, Олена Миколаївна
    В даній статті розглянуто нову технологію переробки пелюстки, отриманої з безлушпинного ядра соняшника, попередньо обробленого жидким азотом за температури –30°С, з метою отримання високоякісного харчового білку та харчової олії. Переробка (кавітаційна обробка) здійснювалась у кавітаційній установці. В процесі роботи було використано чисті розчинни-ки гексан та етиловий спирт та їх суміші у співвідношеннях 1:9, 1:1, 9:1.
  • Ескіз
    Документ
    Пошук та використання математичної моделі розчинності соняшникової олії в етиловому спирті
    (НТУ "ХПІ", 2013) Матюхов, Дмитро Володимирович
    Встановлено, що в діапазоні температур від +50 °С до -30 °С залежність розчинності соняшникової олії у концентрованому етанолі носить експоненційний характер. Для вказаного температурного діапазону отримано математичну модель для розрахунку розчинності соняшникової олії у спиртах концентрації від 94,0% до 99,6%. Вдалося досягти вмісту олії у етанолі меншого за 0,5%