Вісник № 44
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Вісник № 44 за Ключові слова "arachidonic acid"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Способи одержання індивідуальних поліненасичених жирних кислот(НТУ "ХПІ", 2015) Матвєєва, Тетяна ВікторівнаПоліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) надзвичайно важливі для здоров’я людини. Організм людини не в змозі самостійно виробляти ці кислоти. Вони потрапляють до організму з їжею. Однак не завжди можна відкоригувати нестачу ПНЖК в організмі людини збалансованими харчовими продуктами. В статті здійснено аналіз науково-технічної інформації, щодо технологій одержання індивідуальних ПНЖК, зокрема арахідонової (АК), ейкозапентаєнової, -ліноленової, лінолевої та інших з доступної вітчизняної сировини з метою подальшого їх використання у харчовій, косметичній, фармацевтичній та хімічній галузях.