Вісник № 19
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/22973
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження характеристик та окиснювальної стабільності рижієвої олії з наступним купажуванням(НТУ "ХПІ", 2016) Шульга, Євгенія Михайлівна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Демидова, Анастасія ОлександрівнаПроаналізовано питання споживання та метаболізму жирів, співвідношення окремих жирних кислот у харчовому раціоні. Досліджено жирнокислотний склад та біологічну цінність рослинних олій холодного пресування. Обґрунтовано застосування окремих олій як джерела есенціальної α-ліноленової кислоти та вітамінів в харчових та олієжирових продуктах. Розроблено рецептуру купажованої олії зі збалансованим жирнокислотним складом для лікувально-профілактичного харчування, досліджено її тривалість зберігання методом автоокиснення.