Кафедра "Інтегровані технології, процеси і апарати"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/1789

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/itpa

Від 2005 року кафедра має назву "Інтегровані технології, процеси і апарати", первісна назва – кафедра загальної хімічної технології, процесів і апаратів.

Кафедра загальної хімічної технології, процесів і апаратів створена в 1933 році, а очолив її професор Максим Ісидорович Некрич, який у свій час закінчив Паризький університет – Сорбонну (Франція). Але ще в 1927 році професор М. Д. Зуєв починає читати студентам курс загальної хімічної технології, доповнюючи його розрахунком процесів і апаратів, а також контрольно-вимірювальних приладів. У 1964 році від кафедри загальної хімічної технології, процесів і апаратів відокремилася нова кафедра – "Автоматизації хімічних виробництв".

Від 1977 року кафедру очолював Леонід Леонідович Товажнянський, кандидат технічних наук, доцент, на той час проректор ХПІ, а згодом – доктор технічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, Заслужений працівник вищої школи, лауреат Державної премії, Дійсний член Академії наук вищої школи України, ректор НТУ «ХПІ». Виконувачем обов’язків завідувача кафедри у період з 1977 по 1981 роки був І. С. Чернишов.

Від 1 лютого 2018-го року кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора та 12 кандидатів технічних наук; 2 співробітника мають звання професора, 11 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах (Інноваційні приклади)
    (Центр навчальної літератури, 2016) Бухкало, Світлана Іванівна; Товажнянський, Леонід Леонідович; Денисова, А. Є.; Демідов, Ігор Миколайович; Капустенко, Петро Олексійович; Арсеньєва, Ольга Петрівна; Білоус, Олеся Валеріївна; Ольховська, Оксана Ігорівна
    Викладено основи комплексних інноваційних заходів для загальної технології харчової промисловості за основними положеннями болонської системи навчання з урахуванням теплофізичних, фізико-хімічних, біохімічних та технологічних закономірностей на прикладі інтеграції теплообмінних систем. Подані характеристики надають можливість ознайомлення зі складовими курсового та дипломного проектування. Приведені основні розрахункові формули для інноваційних енергоефективних заходів, основні характеристики сировини і допоміжних матеріалів, можливі зниження витрат і відходів при виробництві, а також формули, що необхідні для розв'язання прикладів, тестів і контрольних задач.Призначено для студентів спеціальностей технічних вищих навчальних закладів, викладачів, інженерно-технічних та наукових працівників.
  • Ескіз
    Документ
    Деякі можливості інтеграції для теплообмінної системи в харчовій промисловості
    (Національний університет харчових технологій, 2016) Бухкало, Світлана Іванівна; Денисова, А. Є.; Ольховська, Оксана Ігорівна; Боднар, І. О.
  • Ескіз
    Документ
    Залежність середнього розміру подрібнених часток вторинної вольфрамвмісної сировини від швидкості співударяння
    (НТУ "ХПІ", 2009) Резніченко, Вячеслав Володимирович; Бутенко, Анатолій Миколайович; Лобойко, Олексій Якович
    The results of the research of dependence of middle size of crushed particles from second raw material that contains tungsten on impact velocity were performed. Optimal parameters of crushing of used fusions based on tungsten in centrifugalhitting mill were defined. The dependence of impact efficiency of second raw material that contains tungsten on linear rotor velocity was set.