Вісник № 24

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/12834

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Про механізм реакції окиснення ІЗО-Альфа-кислот хмелю киснем повітря
    (НТУ "ХПІ", 2011) Гладкий, Федір Федорович; Данилова, Людмила Андріївна; Березка, Тетяна Олександрівна; Півень, Олена Миколаївна; Домарецький, В. А.
    Розглянуто механізм процесу окиснення ізо-альфа-кислот (джерела гіркоти пива), які утворюються в процесі ізомеризації альфа-кислот при кип'ятінні сусла із хмелем. Встановлено, що за рахунок реакцій окиснення ізо-альфа-кислот відбувається утворення в пиві летких сполук, що надають йому запах «несвіжості». Запропоновано спосіб сповільнення окиснення ізо-альфа-кислот.