Вісник № 18

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/23045

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології виробництва гірких настоянок за допомогою математико-статистичних методів досліджень
    (НТУ "ХПІ", 2016) Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна Вікторівна
    В статті представлено новий спосіб виробництва гірких настоянок, який полягає в екстрагуванні водою пряно-ароматичної сировини з подальшим концентруванням екстрактів та купажуванні з водно-спиртовою сумішшю. Режими виробництва уточнювалися за допомогою експериментально-статистичних методів математичного моделювання. Було підібрано оптимальні режими проведення процесу екстрагування сировини для отримання основних складових настоянки та забезпечення її високої якості. При цьому готова настоянка проявлятиме загальнозміцнюючий ефект на організм людини та матиме короткі терміни виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології виробництва гірких настоянок за допомогою математико-статистичних методів досліджень
    (НТУ "ХПІ", 2016) Зав’ялов, Володимир Леонідович; Костюк, Володимир Степанович; Бодров, Віктор Семенович; Костюк, Євгеній Володимирович; Мисюра, Тарас Григорович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Попова, Наталія Вікторівна
    Викладено аналіз використання різних типів вібраційних приводів та наведено можливості їх застосування в апаратах і обладнанні для проведення процесів віброекстрагування сировини харчового призначення. Розглянуто витрати енергії на проведення процесу екстрагування із застосуванням електромеханічного кривошипно-шатунного та безшатунного ексцентрикового приводу.